Sărbătoare dublă pentru iubitorii cubului Rubik!

Sărbătoare dublă pentru iubitorii cubului Rubik!

IMG_0033Ieri, 30 iunie 2013, ne-am lansat către marele public! Suntem bucuroși să vă anunțăm că existăm, oficial, ca un veritabil shop online unde puteți alege și cumpăra produsele favorite.

Am fost norocoși să impărtășim bucuria evenimentului cu cei mai împătimiți cuberi locali, care s-au reunit în cadrul primului offline al speedcuber-ilor din Moldova.

 

Organizatorii: Iulian Sobețchi, Ionel BălteanuMircea Agapii, Ștefan Baeș si Dionis Cumpan intenționează ca in viitorul apropiat aceste întâlniri să ajungă la nivelul unor competiții oficiale.

IMG_0038Nici măcar ploaia de dimineață nu a reușit să invingă pasiunea tinerilor. “Înarmați” cu propriile cuburi sau gata să și le procure, o dată ce genius.md iată că există, tineri de toate vârstele au fost gata fie să învețe rezolvarea magicului cub ori să obțina noi recorduri personale. După un cuvânt introductiv, susținut de Iulian Sobețchi, care pe lângă relatarea scopurilor și planurilor de viitor în legatură cu popularizarea jocurilor de logică, a anunțat lansarea oficială a siteului genius.md, au urmat prezentări din partea celorlalți organizatori. Astfel au fost relatate particularitățile diferitor cuburi Rubik (2×2 – Mircea Agapii, 3×3 – Dionis Cumpan, 4×4 – Ștefan Baeș, 5×5 – Ionel Bălteanu) la fel ca și particularitățile de rezolvare ale lor. Entuziasmul începătorilor a fost sporit de o demonstrare din partea lui Ion Bălțeanu, care a rezolvat în timp real un cub Rubik 5×5.

După care, au fost organizate workshopuri în dependență de nivelul fiecărui participant, astfel încât, într-un final toți au reușit fie să rezolve cubul Rubik pentru prima dată, fie să deprindă metode avansate de rezolvare ale lui.

Mulțumim participanților acestui eveniment pentru ambiția și plăcerea cu care ne-am reunit, pentru curajul și determinarea de care dăm dovadă pentru popularizarea jocurilor intelectuale și nemijlocit, a dezvoltării gândirii.IMG_0076

 

Noi vă asteptăm pe genius.md, primul pas spre a deveni si voi, de ce nu, membri a speedcuber-ilor din Moldova!